De gratis wandelroutes

Easy Going Rotterdam geeft onafhankelijke toeristische tips aan bezoekers van Rotterdam. Ons motto: wij zijn Rotterdammers en kennen de weg.

Met onze wandelroutes krijg je de bekende en minder bekende hoogtepunten van Rotterdam te zien. Je vindt in de routebeschrijvingen ook onze tips voor gezellige (eet)cafés en restaurants. En we vertellen wat de moeite waard is om even binnen te lopen.

De stadswandelingen kun je opsplitsen als je dat wilt. In de beschrijvingen hebben we de plekken aangegeven waar je aan- en af kunt haken met openbaar vervoer als je voeten of benen het begeven, je onderweg een bezienswaardigheid uitgebreider wilt bekijken of als je een uit de hand gelopen lunch hebt gehad.

Ontdek Rotterdam in je eentje of met je familie, vrienden of collega’s. Je kunt de routes in het Nederlands en in het Engels downloaden.

De Kade- en Bruggenroute:

Wandel door historische havens en langs de Maas

Je wandelt voornamelijk langs het water van haven naar haven en je gaat een stukje langs de rivier. Je steekt een hoop kleine bruggen over en je ziet het allerbeste van oud en nieuw Rotterdam.

Behalve de vele havens en bruggen van Rotterdam zie je langs deze route het geboortehuis van Piet Heyn, de Euromast, de Kubuswoningen en nog veel meer beroemde en beruchte bezienswaardigheden van de stad.

  • Lengte: 6 kilometer
  • Duur: 2 uur.
  • Aantal pagina’s: 4
  • Begin- en eindpunt liggen bij een metrostation.

Klik op de route in de taal die je wenst, hij opent als pdf, download hem vervolgens op je computer.
[adinserter block=”1″]
rotterdam-wandelroute-kade-en-bruggenroute           rotterdam-quays-and-bridges-walk

Rondje Kop van Zuid en De Kaap:

Wandel langs Hotel New York en SS Rotterdam

Je wandelt over de Kop van Zuid oftewel ‘Manhattan aan de Maas‘ en over De Kaap, vroeger een buurt van hoeren en chinezen, nu een stadswijk in opkomst. Je ziet de grandeur van modern en historisch Rotterdam.

  • Lengte: 4,5 kilometer
  • Duur: 1,5 uur.
  • Aantal pagina’s: 3
  • Begin- en eindpunt liggen bij een metrostation.

Je loopt op deze stadswandeling langs bijzondere gebouwen van bekende architecten zoals De Rotterdam en Hotel New York en je komt langs het voormalige passagiersschip SS Rotterdam.

Klik op de route in de taal die je wenst, hij opent als pdf, download hem vervolgens naar je computer.
[adinserter block=”1″]
rotterdam-wandelroute-rondje-kop-van-zuid-en-de-kaap           rotterdam-kop-van-zuid-and-the-kaap-walk

We wensen jou en je reisgenoten veel wandelplezier met onze stadswandelingen!

 

Deel dit bericht:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest