Euromast Rotterdam: met spacetower naar 185 meter

De Euromast: hoogste uitkijktoren van NederlandDe Euromast Rotterdam is de hoogste uitkijktoren van Nederland, de ronddraaiende spacetower met glazen bodem brengt je tot 185 meter hoogte. Je kunt er ook eten met een waanzinnig uitzicht op de skyline van onze mooie stad en je ziet de grootste haven van Europa bijna tot aan de Maasvlakte liggen. Bij helder weer is het geen probleem om Den Haag en Dordrecht te zien.

      spacetower-euromast    euromast-abseilen

Overnachten op de Euromast

Mischien iets minder bekend maar wel heel bijzonder is dat je kunt overnachten op de Euromast. Er zijn twee luxe suites, ze liggen op 112 meter hoogte en je hebt de hele nacht toegang tot de platforms om het verlichte centrum van de stad en de talloze lichtjes in de haven te bekijken. Leuk om te weten is dat de suites, net als de brasserie van de Euromast, zijn ingericht door Jan des Bouvrie, en dat betekent dat het allemaal strak en zwart-wit is. Op zoek naar iets meer spanning en avontuur? Je kunt ook abseilen en tokkelen van de Euromast.

De Reus van Rotterdam

De Reus van RotterdamAls je Rotterdam bezoekt en je gaat de Euromast op dan heb je direct een voorsprong op veel Rotterdammers zelf want die zie je niet veel op het hoogste punt in de stad. Ze willen wel, maar ze vergeten het gewoon, gewend als ze zijn aan de Reus van Rotterdam, want dat is de bijnaam voor de Euromast. Kan verwarrend zijn, want er leefde ooit een echte reus van vlees en bloed in Rotterdam: Rigardus Rijnhout, hij was 2.38 meter lang en overleed in 1959. De Euromast werd toen net gebouwd en in 1960 geopend. Hij had eerst nog een lengte van 100 meter, in 1970 werd de Spacetower bijgebouwd en kwam de Euromast tot 185 meter hoogte.

Je komt de Euromast Rotterdam ook tegen op onze gratis stadswandeling Kade- en bruggenroute.

 

Deel dit bericht:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest