Top 10 video over Rotterdam

Ontdek de stad in de top 10 video Rotterdam die we speciaal voor je hebben geselecteerd. In deze films zie je alles over het centrum, de haven, de inwoners, de architectuur, de evenementen, de sport en de taal van Rotterdam.

Video 1: Rotterdam World Port World City

De officiële promotiefilm van Rotterdam Marketing. De film is gemaakt als een videoclip: met lekkere muziek zie je in ruim twee minuten het complete stadsleven voorbij komen: Rotterdam als havenstad met de Erasmusuniversiteit, als events stad met city racing en zomercarnaval, als experience stad met de havendagen en North Sea Jazz, als architectuurstad met de Erasmusbrug en als sportstad met de marathon en Feyenoord.

Video 2: Fiets mee over de Erasmusbrug

De Erasmusbrug gaat over de Maas en verbindt het noordelijk en zuidelijk deel van Rotterdam. We maakten deze film zelf en fietsen samen met vele andere Rotterdammers over de brug van zuid naar noord. Je ziet de skyline van de stad tijdens de klim en afdaling steeds dichterbij komen. Andere belangrijke verbindingen tussen de stadsdelen in Rotterdam zijn de Brienenoordbrug en de Maastunnel, die je overigens beide ook per fiets kunt nemen.

Video 3: Rotterdam is best een redelijke stad

Deze film legt met een flinke knipoog de ziel van Rotterdam bloot: doe maar gewoon dan doe je gek genoeg, voor toerisme moet je in Amsterdam zijn en Rotterdam is nog altijd gewoon een werkstad. En wie beter dan cabaratier Martin van Waardenberg kan de rol van chagrijnige Rotterdammer vertolken die zijn stad laat zien aan verslaggever Rutger Castricum van het televisieprogramma PowNews.

Video 4: Rotterdam Your World Class Port

Vlieg in acht minuten mee over het imposante havengebied van Rotterdam. Van Hoek van Holland en de 2e Maasvlakte naar de enorme containerterminals van ECT en de uitgestrekte olieopslag naar de raffinaderijen van Shell, Esso en BP. Verder over de Maas langs de Botlek naar het centrum van Rotterdam met de Erasmusbrug en Euromast.

Video 5: Hart van Rotterdam

Hier zie je de inwoners van Rotterdam. Rotterdammers zijn er in alle kleuren en van alle gezindten, samen vormen ze het hart van Rotterdam. Dit videoportret is helemaal in zwart-wit en duurt twee minuten. Je ziet Rotterdam zoals het is: rauw, jong, modern, onverwacht, industrieel, groots, sportief, ondernemend.

Video 6: Erasmus School of Economics

De Erasmus Universiteit is het grootste kennisinstituut van de stad en bestaat in 2013 honderd jaar. Deze film haakt in op de World City campagne van Rotterdam Marketing en laat de relatie zien van wereldstad Rotterdam en de werelduniversiteit die zij binnen haar grenzen heeft, met zijn wereldberoemde Erasmus School of Economics.

Video 7: Historisch Delfshaven, een oud stuk Rotterdam

Historisch Delfshaven is een historische plek in de stad die gespaard is gebleven in de oorlog en dat maakt deze knusse buurt erg bijzonder. De film geeft een korte impressie met z’n historische woonschepen in de haven en de cafe’s, restaurantjes en galeries op de kades. Het is ook een onderdeel van de gratis stadswandeling Kade en Bruggenroute van Easy Going Rotterdam.

Video 8: De Rotterdammert

De Rotterdamse tongval en het specifieke taalgebruik zijn in heel Nederland bekend. Cabaratier Mike Boddé legt in deze hilarische voordracht uit hoe de echte Rotterdammert in elkaar zit aan de hand van de natte T en de T-regel. laten we mekaar in godsnaam niet onder stoelen of banken legge te gaan zitte te staan te legge…

Video 9: Rotterdam Central District (Eng)

Bekijk Rotterdam van de zakelijke kant in deze video van 2,5 minuut en zie welke plaats het central district met z’n wolkenkrabbers inneemt in de stad. Burgemeester Aboutaleb vertelt zelf hoe het allemaal zit en in deze film zie je ook hoe het nieuwe en bijzondere Centraal Station er uit ziet, dat trouwens als officiële naam Rotterdam Centraal heeft.

Video 10: City Film Rotterdam (English spoken)

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen komen hier in 19 minuten alle hoogtepunten van Rotterdam nog eens voorbij. Presentatrice Tamara Brinkman leidt je langs cultuur, musea en plaatsen waar je kunt eten, drinken, uitgaan, en winkelen. Voor een eigenzinnige selectie van bijzondere plekken kijk je natuurlijk op deze website van Easy Going Rotterdam.