Top 10 Attracties Rotterdam

Rotterdam heeft veel te bieden. Het is niet voor niets dat Rotterdam hoog staat genoteerd in verschillende reisgidsen. Er is de afgelopen jaren een ruime keuze gekomen aan attracties die je kunt bezoeken. Wij kennen ze allemaal en hebben de leukste plekken en activiteiten voor je op een rijtje gezet in deze top 10 attracties Rotterdam. Ideaal voor een dagje uit of als je een weekendtrip hebt geboekt. Als je wat langer in Rotterdam bent check dan onze tips voor overnachtingen en vergeet niet te kijken of 1 van onze gratis wandelroutes iets voor je is.

De Top 10 Attracties Rotterdam:

 

1 Vijf musea bij elkaar in het Museumpark

Museumpark Rotterdam

Voor bezoekers van Rotterdam is het Museumpark een niet te missen locatie omdat er maar liefst vijf musea te bezoeken zijn. Het Museumpark zelf is een klein groen stadspark (lees meer…)

 2 De haven zien met Spido Rondvaart

Spido rondvaart haven

De haven is de trots van Rotterdam. Ooit de grootste van de wereld, nu de grootste haven van Europa en het beste te zien vanaf het water. Met Spido kun je een rondvaart maken en (lees meer…)

3 Hotel New York: café, terras, geschiedenis

hotel New York op de Kop van zuid in Rotterdam

Hotel New York moet je gezien hebben tijdens een bezoek aan Rotterdam. Het vroegere kantoor van de Holland Amerika Lijn (HAL) is sinds 1993 een hotel-restaurant. Het karakteristieke (lees meer…)

4 Historisch Delfshaven: oud Rotterdam

Historisch delfshaven Aelbrechtskolk

Historisch Delfshaven is ruim 600 jaar oud. Het is het oudste stukje Rotterdam en mag alleen al om die reden niet ontbreken als je de stad bezoekt. Zeker als je weet dat er veel (lees meer…)

5 Futureland: expo Tweede Maasvlakte

Futureland expositie Maasvlakte

Dit is je kans op de aanleg van nieuw land in zee te zien! De Rotterdamse haven wordt uitgebreid met de Tweede Maasvlakte en het werk is in volle gang. In het interactieve (lees meer…)

 6 Stadstoer met amfibiebus

Stadstoer met amfibiebus Splashtours

Als je het beste van Rotterdam wilt zien en ook nog eens een bijzondere stadstoer wil maken dan is de amfibiebus echt iets voor jou. De   bootbus rijdt net zo makkelijk over land (lees meer…)

7 Diergaarde Blijdorp: beste attractie

Blijdorp is beste attractie van Rotterdam

Diergaarde Blijdorp is de best bezochte toeristische attractie van Rotterdam. Zelf komen we er zeker twee keer per jaar om naar nieuwe (geboren) dieren te kijken en te zien wat er is (lees meer…)

8 Shoppen en cultuur in Witte de Withstraat

Witte de withstraat

De Witte de Withstraat is de meest trendy straat van Rotterdam voor shoppen, uitgaan en kunst. Je vindt er de winkel van ontwerper Marlies Dekkers maar ook de enorme collectie (lees meer…)

 9 De Euromast: uitkijktoren met spacetower

De Euromast: hoogste uitkijktoren van Nederland

De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland, de ronddraaiende spacetower met glazen bodem brengt je tot 185 meter hoogte. Je kunt er ook eten met een waanzinnig (lees meer…) 

10 Audiotour op schip SS Rotterdam

passagiersschip ssrotterdam

Het stoomschip SS Rotterdam is het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd. Het ligt nu permanent aan de kade in de wijk Katendrecht en je loopt zo aan boord voor een (lees meer…) 

 

 

Als je een aanvulling hebt op de Top 10 Attracties Rotterdam horen we dat graag!