Supersnel over het water met de Watertaxi Rotterdam

watertaxi rotterdamAan de kade zie je ze over water voorbij zoeven: zwart-gele watertaxi’s die je supersnel door heel Rotterdam brengen. De Watertaxi Rotterdam is niet meer weg te denken uit het stadsbeeld en komt op erg veel plekken. De speedboten zijn ontworpen door een Rotterdams bureau. In hoog tempo stuiteren ze over het water van en naar de diverse opstapplaatsen. Op een lege maag niet echt aan te raden. Ze varen op afroep. Reserveren kan dezelfde dag nog via het telefoonnummer: +31 (0)10-4030303. Als je belt, hoor je ook het tarief, makkelijk toch?

Opstapplaatsen Watertaxi Rotterdam

De watertaxi is erg populair bij zowel Rotterdammers als bij bezoekers van de stad omdat je met de snelle speedboten op heel veel plekken kunt komen. Het aantal opstapplaatsen breidt zich daarom ook snel uit, er zijn er nu maar liefst 46. Je vindt ze overal aan de rivier en in verschillende havens, zowel in Rotterdam als in plaatsen daarbuiten, zoals Schiedam, Vlaardingen, Spijkenisse en Ridderkerk. Alle aanlegplaatsen vindt je hier.

Op het moment heeft Watertaxi Rotterdam een speciale dienst waarbij vanaf 1 april 2015 t/m 31 maart 2016 er een speciale shuttle vaart tussen de SS Rotterdam en 21 aanlegplaatsen van Watertaxi Rotterdam voor een vast tarief per persoon van € 5,- enkele reis.