Shoppen, uitgaan en kunst in Witte de Withstraat

witte-de-withstraat-bazarVoor shoppen, uitgaan en kunst is de Witte de Withstraat de meest trendy straat van Rotterdam. Je vindt er de winkel van ontwerper Marlies Dekkers maar ook de enorme collectie planten van Danny de Cactus. Verder kom je er designwinkels tegen en galerie Mama, waar altijd wel iets aan de hand is. Als je klaar bent met shoppen zijn er genoeg plekken om iets te eten en te drinken, bijvoorbeeld bij het Nieuw Rotterdams Café, op het terras van cafe-restaurant Bazar of bij het bekende café de Witte Aap. Hoewel een Surinaamse saoutosoep bij Warung Mini er bij ons ook altijd wel ingaat.

NRC-Handelsblad en Het Vrije Volk

De Witte de Withstraat is niet altijd de trendy uitgaansstraat geweest die het nu is. Zo’n 25 jaar geleden werd de straat vanwege goktenten en bordelen wel eens gekscherend de Wipper de Wipstraat genoemd. Je kon er overigens ’s nachts goed terecht voor een heerlijk broodje shoarma, meestal in het goede gezelschap van taxichauffeurs en andere nachtbrakers. In de vroege ochtend werden hier ook de eerste edities van kranten bezorgd en dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat de redacties van NRC-Handelsblad en Het Vrije Volk (later Rotterdams Dagblad) op en rond de Witte de Withstraat gevestigd waren. Het toenmalige journalisten-café de Schouw is er nog steeds.

Kunst en cultuurstraat

De gemeente Rotterdam heeft de Witte de Withstraat opgeknapt om er een levendig uitgaansgebied van te maken en veel ruimte te geven voor kunst en cultuur. Dat is goed gelukt, getuige de vele café’s, restaurants, galeries en TENT, een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst. Als kunstliefhebber zit je zowiezo goed in deze buurt, want het Museumpark met z’n musea ligt in het verlengde van de Witte de Withstraat en ook het Maritiem Museum is niet ver weg.

Klik hier voor de meest bijzondere winkels, cafe’s en restaurants in de Witte de Withstraat.