Rotterdam Musea – vijf bij elkaar in het Museumpark

rotterdam musea

Rotterdam Musea – Voor bezoekers van Rotterdam is het Museumpark een niet te missen locatie omdat er maar liefst vijf musea te bezoeken zijn. Het Museumpark zelf is een klein groen stadspark en vooral bekend vanwege evenementen die plaatsvinden zoals de Parade in juni en de Swanmarket op verschillende zondagen in het jaar. Bovendien ligt het Museumpark heel centraal tussen trendy winkelstraten als de Witte de Withstraat en de Nieuwe Binnenweg.

Ontwerp van Rem KoolhaasRem Koolhaas ontwierp Museumpark

Het Museumpark is ontworpen door Rem Koolhaas. Hij bedacht onder andere een enorme gekleurd stuk asfalt, speciaal bedoeld voor evenementen, met daaronder een parkeergarage. Dat levert een mooi contrast op met bijvoorbeeld de rozentuin achter museum Boijmans van Beuningen. Je loopt in het Museumpark heel makkelijk van het ene naar het andere museum en bij mooi weer kun je er best even lekker in het zonnetje gaan zitten.

Museumparkticket heeft toegang tot vijf museaMuseumparkticket & Museumnacht

Voor € 27,50 koop je een speciaal Museumparkticket waarmee je de 5 musea allemaal kunt bezoeken. Daarnaast krijg je met dit combiticket korting in de museumwinkels en restaurants. De kortingspas is een half jaar geldig en is te koop bij alle vijf musea. In het vroege voorjaar zijn de 5 musea onderdeel van de Rotterdamse Museumnacht, die ieder jaar wordt georganiseerd.

De 5 Rotterdam Musea op een rijtje

Museum Boijmans van Beuningen

Museum Boijmans van Beuningen

Museum Boijmans van Beuningen is nog altijd een enorme publiekstrekker in Rotterdam. We gaan er zelf bijna ieder jaar wel een keer naar toe als er een bijzondere tenstoonstelling is. Het jaren 30 gebouw van stadsarchitect Ad van der Steur is natuurlijk de moeite waard, maar daarnaast trekt de grote collectie moderne en oude kunst  jaarlijks zo’n 250.000 bezoekers. Bekendste werk is De Toren van Babel van Pieter Bruegel.

Terras van de Kunsthal in het MuseumparkKunsthal

Als je het Museumpark helemaal doorloopt kom je uit bij de Kunsthal. Het markante gebouw is, net als het Museumpark, een ontwerp van Rem Koolhaas. De Kunsthal heeft geen eigen collectie maar altijd wisselende tentoonstellingen over kunst, design, mode en fotografie. De Kunsthal heeft trouwens een groot café-restaurant met een fijn en mooi gelegen terras.

Natuurhistorisch MuseumNatuurhistorisch Museum Rotterdam

Het Natuurhistorisch Museum zit naast de Kunsthal en is gevestigd in villa Dijkzigt. Het is een geliefd museum voor mensen met kinderen. Alleen al het enorme opgezette skelet van de bekende olifant Ramon uit diergaarde Blijdorp maakt op iedereen grote indruk. Speciaal voor kinderen zijn er museumlessen en organiseert het Natuurhistorisch Museum speurtochten.

Terras NAINederlands Architectuur Instituut

De hoogtepunten van de Nederlandse architectuurgeschiedenis vind je in het Nederlands Architectuur Instituut (NAI). Het gebouw zelf is van architect Jo Coenen. Naast het NAI staat museumwoning Sonneveld waar je kunt zien hoe er anno 1933 in een voor die tijd hypermodern huis werd gewoond. En als je bent uigekeken kun je in het museum terecht op het heerlijke loungeterras aan het water.

chabotmuseumChabotmuseum

Direct naast het NAI ligt het Chabotmuseum. Het is een klein museum met een bijzondere collectie werken van schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894-1949). Chabot was een Nederlandse expressionist en deze collectie is al lange tijd in handen van Rotterdamse verzamelaars. De witte hoekvilla aan het Museumpark is een ontwerp uit 1938 van de architecten Baas en Stokla.

Rotterdam Musea – Dichtsbijzijnde metrostations: Dijkzigt en Eendrachtsplein.

Deel dit bericht:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest