Het grote en trendy Nieuw Rotterdams Café

Nieuw Rotterdams Cafe: groot en trendyHet is altijd leuk om te zien dat er op goede locaties plaats is voor een nieuw, groot en trendy horeca-initiatief. Kort geleden werd het Nieuw Rotterdams Café (NRC) geopend in de Witte de Withstraat, een straat waar je al een ruime keuze hebt aan café’s en restaurants. En dan is het Nieuw Rotterdams Café ook nog eens een groot café-restaurant waar je verspreid over verschillende lagen en ruimtes allerlei leuke en gevarieerde plekken hebt om te eten en drinken. Het blijkt een schot in de roos want NRC zit meestal vol.

Het oude kantoor van dagblad NRC

De naam Nieuw Rotterdams Café verwijst heel direct naar de geschiedenis van het gebouw waarin het café zit, namelijk het oude kantoor van dagblad NRC. De Witte de Withstraat werd tot in de jaren 90 van de vorige eeuw ook wel de Fleet Street van Rotterdam genoemd, omdat hier, net als in Londen, de redacties van meerdere kranten zaten: de NRC en Het Vrije Volk. Die zijn inmiddels allemaal weg en de straat heeft de laatste 20 jaar een complete metamorfose ondergaan.

terras NRC Witte de WithstraatNRC is een grote en drukke ontmoetinsgplek voor Rotterdammers die zich prima thuis voelen in de losse retrosfeer die het café kenmerkt. Er zijn verschillende ruimtes met allemaal een net iets andere sfeer. En het kan natuurlijk niet anders in dit deel van Rotterdam dat je in NRC ook veel toeristen en zakenmensen tegenkomt. In de zomer heeft NRC een terras aan de straatzijde. Je kunt bij NRC terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Adres: Witte de Withstraat 63, 3001 KK Rotterdam. Metrostation: Eendrachtsplein.

 

Reacties

  1. Maarten Dullens zegt:

    NRC: Mooi café, maar bar slechte bediening!