Markthal Rotterdam trekt miljoenen bezoekers

markthal-rotterdamDe Markthal Rotterdam is op 1 oktober 2014 geopend en trekt miljoenen bezoekers. Je kunt er talloze exotische lekkernijen kopen om thuis te bereiden. Er komen veel toeristen naar de enorme overdekte food market. Zij vergapen zich, onder het genot van tapas of sushi aan de psychedelische afbeeldingen op het plafond van de Markthal. Naar verwachting trekt de attractie jaarlijks tussen de 4 en 7 miljoen mensen. En daarmee heeft Rotterdam er een toeristische attractie van jewelste bij.

Markthal is overweldigende ervaring

Het moet gezegd, een bezoek aan de Markthal Rotterdam is een overweldigende ervaring. Onder het gebouw is een parkeergarage met 1200 plaatsen en als je met de roltrappen omhoog gaat en midden in de hal uitkomt dan weet je even niet waar je moet kijken: naar het plafond met afbeeldingen van enorme kleurige stukken fruit, of naar de 100 kramen en restaurants met eten uit de hele wereld. De traitteurs serveren vaak op het dak van hun kraam de heerlijkste gerechten, maar ook in de nissen aan de zijkant van de hal zitten veel restaurants. Verder kun je er alles kopen: van sushi, stroopwafels, paddestoelen en brood tot sappen, smoothies, vlees en vis. Een walhalla voor lekkerbekken.

     plafond-markthal     sapbar-markthal-hout

     markthal-terrassen     markthal-tapas

Video: Markthal in vogelvlucht

Jamie Oliver in Markthal

Ook Jamie Oliver is het succes van de nieuwste toeristische attractie niet ontgaan, hij opent in het najaar van 2015 een vestiging van Jamie’s Italian in de Rotterdamse Markthal. En hij zit goed, want de Markthal is door Travel & Leisure uitgeroepen tot nr 1 van de World Coolest New Tourist Attractions 2015. En dat kunnen er maar weinig zeggen.

Je kunt met onze gratis wandeling Kade-en bruggenroute een mooie stadwandeling maken vanaf Historisch Delfshaven naar de Markthal. Je kunt hem hier gratis downloaden.

De Markthal Rotterdam is optimaal bereikbaar met openbaar vervoer want het nabijgelegen station Blaak is behalve treinstation ook de halte voor tram, metro en bus. En vergeet natuurlijk niet dat de plek van de hal hier heel goed past, het gebouw ligt aan de Binnenrotte en hier is op dinsdag en zaterdag de grootste openlucht markt van Rotterdam.

Deel dit bericht:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Laat een reactie achter...