Kubuswoningen Rotterdam populair onder toeristen

kubuswoningen-blomDe Kubuswoningen Rotterdam aan de Oude Haven blijven ongekend populair onder toeristen. Je kunt de kijk-kubus bezoeken en ervaren hoe het is om schuin te wonen. Dat heeft grote gevolgen voor de inrichting van het 3 verdiepingen tellende huis en het meubilair dat je er in kwijt kunt. De kubuswoningen zijn gebouwd in 1982 naar ontwerp van de Nederlandse architect Piet Blom. De 38 paalwoningen aan de Oude Haven worden ook wel het Blaakse bos genoemd. Het is een van de voorbeelden die Rotterdam tot architectuurstad maken. De kijk-kubus is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur voor € 2,50 per persoon.

Loop ook onze gratis stadswandeling kade- en bruggenroute, die eindigt bij de kubuswoningen aan de Oude Haven. En vergeet niet dat de Markthal er om de hoek ligt.

Stayokay hostel in kubuswoningen

blaakse-bos-oude-havenSinds 2009 is er een hostel van Stayokay in de kubuswoningen gevestigd met 250 bedden. Hostelgasten zitten hier midden in het centrum van Rotterdam. De Markthal is om de hoek en de kubuswoningen zelf liggen aan de Oude Haven. De vele cafes en restaurants hier bieden een ruime keuze en zorgen er voor dat de Oude Haven de plek is met de hoogste terrasdichtheid van Rotterdam. Je treft hier een mengelmoes van studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, zakenlui uit het Wijnhavenkwartier en toeristen uit alle windstreken.

Witte Huis eerste wolkenkrabber Europa

witte-huis   witte-huis-rotterdam
Het Witte Huis is de eerste wolkenkrabber van Europa en bevestigt daarmee de reputatie van Rotterdam als skyscrapercity. Niet dat het Witte Huis zo hoog is met z’n 43 meter en 11 verdiepingen, maar toen het in 1898 gebouwd werd, was dit ongevenaard in Europa, hoewel naar verluid de Boerentoren in Antwerpen er eerder was. Het is overigens gebouwd in art nouveau stijl. Op de bovenste verdiepingen zitten kantoren maar op de begane grond vind je een gezellige horeca gelegenheden.

Deel dit bericht:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Laat een reactie achter...