Kapsalon: caloriebom van shoarma en patat

kapsalonKapsalon is een caloriebom van shoarma, patat en gesmolten kaas. Kapsalon is uitgevonden in Rotterdam, op de Schiedamseweg bij shoarmatent en eethuis El-Aviva. Het gerecht roept nogal eens gemengde reacties op, want het moet gezegd, je haat het of je houdt ervan. Maar inmiddels mag hij op de kaart van een beetje shoarmazaak eigenlijk niet meer ontbreken.

Hoe de kapsalon werd uitgevonden

Het waren de jongens van de nabijgelegen kapsalon Tati in Rotterdam-Delfshaven die wel eens wat anders wilden bestellen bij shoarmazaak El-Aviva. Zij bedachten de volgende combinatie: patat, shoarmavlees, tomaat, komkommer, gesmolten kaas, knoflooksaus en sambal. En dat allemaal bij elkaar in 1 bak. Dit levert een ware caloriebom op die bij menigeen het water in de mond doet lopen, anderen worden er licht onpasselijk van. Deze Rotterdamse lekkernij is ook de inspiratie geweest voor de bijnaam van treinstation Rotterdam Centraal: Station Kapsalon.

De uitvinders van de Kapsalon vind je in Rotterdam-Delfshaven bij shoarmatent en eethuis El-Aviva. Adres: Schiedamseweg 22a, 3025 AB Rotterdam. Metrostation: Delfshaven.