Hotel New York: cafe, terras en geschiedenis

hotel New York op de Kop van zuid in RotterdamHotel New York moet je gezien hebben tijdens een bezoek aan Rotterdam. Het vroegere kantoor van de Holland Amerika Lijn (HAL) is sinds 1993 een hotel-restaurant. Het karakteristieke gebouw staat letterlijk op de Kop van Zuid, aan het water, temidden van wolkenkrabbers als Montevideo en De Rotterdam. Alleen al voor het interieur is Hotel New York een bezoek waard, alles ademt de sfeer van de vroegere trans-atlantische scheepvaart.

Groot terras aan het water

Voor zowel dagjesmensen als voor Rotterdammers zelf is Hotel New York een echte hotspot. In de zomer is er een groot terras aan het water met een prachtig uitzicht op de rivier en alles wat daar voorbij vaart. In de winter is het dringen geblazen voor een plaatsje in het gigantische cafe-restaurant. Bijzonder is dat je er het hele jaar door een ruime keuze aan schaap- en schelpdieren zoals oesters kunt bestellen. Een must-see voor iedereen die Rotterdam bezoekt en een leuke bestemming tijdens een dagje uit of citytrip.

Bootje over de Maas

heen en weer bootje hotel New YorkMischien wel net zo leuk als een bezoek aan Hotel New York is de vaartocht die je er naar toe kunt maken. Vanaf de Veerhaven en Leuvehaven op de noordelijke oever van Rotterdam vertrekken zogenaamde heen en weer bootjes die je tussen het drukke scheepvaartverkeer op de Maas door naar de overkant brengen. Maar je komt er ook lopend of fietsend over de Erasmusbrug of met de metro, halte Wilhelminaplein.

Als je meer wilt weten over overnachten in Hotel New York klik dan hier.

Wist je dat wij een stadswandeling hebben gemaakt die langs Hotel New York komt? Het is de wandelroute Rondje Kop van Zuid en de Kaap (Katendrecht). Je kunt hem gratis downloaden, via de link rechts bovenin deze site.