Historisch Delfshaven: oudste stukje Rotterdam

historisch-delfshaven-aelbrechtskolkHistorisch Delfshaven is ruim 600 jaar oud. Het is het oudste stukje Rotterdam en mag alleen al om die reden niet ontbreken als je de stad bezoekt. Zeker als je weet dat er veel ouds in de stad is verdwenen na het Bombardement van 14 mei 1940. Nu is het een autoluwe oase van rust in de levendige deelgemeente Delfshaven en zijn het de historische woonschepen die het beeld bepalen temidden van de vele monumentale panden.

Cafe’s en restaurants

draak-geboortehuis-piet-heinHistorisch Delfshaven telt een flink aantal leuke cafe’s en restaurants. In de zomer stromen de terrassen met name in de weekenden vol. Een van die terrassen is van cafe-restaurant en bierbrouwerij De Pelgrim, de enige stadsbrouwerij van Rotterdam. Bij cafe de Ooievaar kun je een set huren voor een partijtje streetgolf, zie video. Een paar galeries en antiekwinkels maken het plaatje compleet. En waar je ook altijd mensen ziet kijken is bij het geboortehuis van zeevaarder Piet Heyn met de beroemde kop van een draak aan de gevel. Het huis is niet toegankelijk voor publiek.

Pelgrimvaderskerk

pelgrimvaderskerk-historisch-delfshavenDe Pelgrimvaderskerk is mischien wel het bekendste gebouw in Historisch Delfshaven. Vooral Amerikanen komen er graag een kijkje nemen omdat hun voorouders hier ooit als Pilgrim fathers de oversteek maakten van Europa naar Amerika. Behalve tijdens reguliere kerkdiensten is de kerk in het weekend wel eens geopend voor publiek.

Klik voor onze gratis stadswandeling door  Historisch Delfshaven: Kade- en bruggenroute.