De haven zien met Spido Rondvaart Rotterdam

Spido rondvaart rotterdam haven

De haven is de trots van Rotterdam. Ooit de grootste van de wereld, nu de grootste haven van Europa en het beste te zien vanaf het water. Met de Spido Rondvaart Rotterdam kun je een rondvaart maken vanuit het centrum van de stad. Je stapt op bij de Erasmusbrug en vaart eerst langs de imposante skyline van Rotterdam. Daarna gaat de vaartocht over de Maas tussen de schepen door richting het havengebied met z’n scheepswerven, overslagbedrijven en containerterminals. Wij laten onze imposante haven regelmatig zien aan bezoekers met een havenrondvaart van Spido.

Tweede Maasvlakte

Het havengebied van Rotterdam strekt zich ruim 40 kilometer uit tot aan de Noordzee, met aan de ene kant Hoek van Holland (Rotterdam aan zee) en aan de andere kant de Tweede Maasvlakte. Zo ver komt de rondvaart van Spido niet, die laveert tussen binnenvaart- en containerschepen door naar de Eemhaven met z’n containerterminals. Op de terugweg passeert de boot de voormalige scheepswerf RDM, nu een onderwijs en innovatie campus, en gaat hij langs het dorp Heijplaat. Dit dorp hoort bij Rotterdam en ligt volledig ingeklemd tussen havenbedrijven. Tot slot vaart Spido de Maashaven in zodat je Hotel New York en de Kop van Zuid goed kunt bekijken.

Opstappunt Spido ErasmusbrugDuur: 75 minuten. Prijs: € 10,75 per persoon voor volwassenen. Voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar kost een kaartje € 6,60. Afvaartplaats: Willemskade, voet van de Erasmusbrug (centrumzijde). Afvaarttijden

Meer tips om de haven te zien

Tip 1: Maak een dagtrip naar Futureland op de Tweede Maasvlakte

Tip 2: Bezoek het strand bij Hoek van Holland

Tip 3: Maak een van onze stadswandelingen

Tip 4: Neem de Aqualiner naar RDM Campus

Tip 5: Stap op een snelle watertaxi

Veel plezier met de Spido Rondvaart door Rotterdam!