Skyline Rotterdam vanuit Calypso – video

Rotterdam heeft er met De Calypso aan de Mauritsweg een absolute blikvanger bij gekregen. De video laat het prachtige uitzicht zien op de skyline van Rotterdam richting de havens in het westen en de wolkenkrabbers richting het zuiden, waar de Erasmusbrug en het gebouw De Rotterdam zich prominent manifesteren. Naar verluidt is een aanzienlijk deel van de appartementen al verkocht of verhuurd.

skyline Rotterdam 21e verdieping Calypso  Zappart Calypso Monique Suttorp  Zappart Calypso Liesbeth van Ginneken

Op uitnodiging van Monique Suttorp (Zappart.com) en beeldend kunstenaar Liesbeth van Ginneken bezochten we het open huis in twee modelwoningen op de 21e verdieping.

Temidden van de kunstwerken genoten we van het uitzicht op de bouw van Rotterdam Centraal, met in de verte de contouren van Den Haag, en van het zicht op de stad richting de Kop van Zuid.

         Calypso uitzicht Rotterdam Centraal         Calypso en Pauluskerk aan Mauritsweg en Westersingel

Ooit stond op deze plek de bioscoop Calypso, met daarnaast jarenlang de daklozenopvang in de Pauluskerk. De locatie heeft een complete metamorfose ondergaan.

Juist vanaf station Rotterdam Centraal moet het nu voor bezoekers aan de stad een welkome entree worden. Wij zouden dan wel aan de overkant van het water op de Westersingel gaan lopen, langs de beeldenroute richting Nieuwe Binnenweg en Museumpark.

In de buurt: L’Ouest

Deel dit bericht:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest