Favoriete bijnaam Rotterdam CS

rotterdam-centraal-stationRotterdam CS is op 13 maart 2014 geopend. Zoals te doen gebruikelijk hebben de Rotterdammers erg hun best gedaan een passende bijnaam te bedenken voor hun Rotterdam Centraal. Want in bijnamen zijn ze erg goed, getuige landelijk bekende bijnamen als De Kuip (stadion Feyenoord), Manhattan aan de Maas (Kop van Zuid)  en de Koopgoot, van die laatste weet echt vrijwel niemand dat dit winkelgebied officieel Beurstraverse heet.

Station Kapsalon

Maar nu dus het Centraal Station. De oorsponkelijke letters van het oude Rotterdam Centraal, naar ontwerp van architect van Ravestein, zijn bewaard gebleven en sieren het nieuwe Centraal Station. Er was genoeg tijd voor de Rotterdammers om een bijnaam te bedenken, de bouw van het nieuwe Rotterdam Centraal nam tenslotte vele jaren in beslag. Uiteindelijk werd het pleit officieus beslecht door de bijnaam-verkiezing die werd uitgeschreven. Dit is de top 3 van bijnamen:

  1. Station Kapsalon
  2. De Haaienbek
  3. De (Grote) Muil

Voor wie wat minder goed bekend is met de Rotterdamse eetcultuur: lees hier meer over de caloriebom Kapsalon, bedacht bij een shoarmazaak in Delfshaven.

De complete lijst bijnamen staat bij Scheurmail Rotterdam. Daar kun je ook inschijven op de Rotterdamse Bijnamen Wandeltour die met enige regelmaat georganiseerd wordt.